Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ας σηκωθούμε λίγο ψηλότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

η επίθεση σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα αλλά και η μονόπλευρη φορολογία στους μικρομεσαίους ολοένα και αγριεύει. Η κυβέρνηση – εντολοδόχος της Τρόικας δείχνει ότι δεν έχει κανέναν ηθικό και πολιτικό φραγμό και κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζει ένα καινούριο εκβιαστικό δίλημμα ως πρόφαση για να εφαρμόσει νέα, εξοντωτικά για όλους μας, μέτρα.
Είναι πλέον κατανοητό ότι η συνταγή αυτή οδηγεί την κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα και δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Οι θυσίες δεν είχαν μέχρι τώρα και δεν θα έχουν ούτε στο μέλλον κανένα αντίκρισμα για εμάς.

Μόνη διέξοδος είναι η μαζική αντίδρασή μας, για την ανατροπή αυτού του παραλογισμού. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» χαιρετίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων της περιοχής (δημοτικοί υπάλληλοι, έμποροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α.) που αντιστέκονται στη λαίλαπα αυτή και καλεί όλους τους κατοίκους του δήμου να ενώσουν τη φωνή τους και να στηρίξουν τους αγώνες τους.

Ως αυτοδιοικητική κίνηση βιώνουμε από κοντά τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική και στους δήμους και βλέπουμε ότι η κατάληξη θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρή, αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος. Κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που είναι στη δικαιοδοσία των δήμων, μένουν χωρίς πόρους και προσωπικό στερώντας εμάς και τα παιδιά μας από τα αυτονόητα. Καλούμε λοιπόν, για άλλη μία φορά, όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να αγωνιστούν και αυτές μαζί με τους πολίτες του δήμου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κανείς δεν μπορεί να σιωπά τέτοιες ώρες και να περιμένει το μοιραίο. Είναι φανερό ότι πολύ σύντομα κάθε δημοτική αρχή θα μπει μπροστά σε τραγικά διλήμματα, που αναγκαστικά θα τα μεταφέρει στην τοπική κοινωνία, για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και τοπικών φοροεπιδρομών. Πριν είναι λοιπόν πολύ αργά, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να αντιδράσουμε. Μας στερούν την αξιοπρέπειά μας και αυτό δεν αντέχεται. Ας σηκωθούμε λιγάκι ψηλότερα. Μπορούμε.  

Το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΣ...


Συνεδριάζει την Τρίτη 4/10/2011 στις 7:30μμ στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Δείτε την πρόσκληση εδώ