Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Οι εκλογές τελείωσαν για εμάς και αρχίζει το ταξίδι...



Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Συμπολίτες και συμπολίτισσες του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,
στις εκλογές της 7/11/2010 η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ μετά από έναν ωραίο, ειλικρινή και δημιουργικό αγώνα, πήρε 1.341 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 9,23%. Αυτό το ποσοστό, ελέω του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου, μας δίνει ένα δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής μας Ανδρέα Απ. Ζάρρο. Επίσης, εκλέξαμε έναν πρόεδρο στην τοπική κοινότητα Συκιάς, το Βλάση Σούρλο και έναν τοπικό σύμβουλο στην τοπική κοινότητα Ζεμενού, τον Κωνσταντίνο Χατούπη.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας στήριξαν σε αυτές τις εκλογές και μας έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και από αυτές τις θέσεις για τον τόπο μας και θα το κάνουμε πάντα βασισμένοι στις διακηρυκτικές αρχές και τις προγραμματικές μας προτάσεις.
Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ τώρα ξεκινά το αυτοδιοικητικό της ταξίδι και επειδή δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια και γνωρίζουμε ότι είμαστε «υπό δοκιμή», δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και αυτών που μας στήριξαν, αλλά και όλων των κατοίκων του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που μας άκουσαν, προβληματίστηκαν και συζήτησαν μαζί μας.
Τα προβλήματα και το συμφέρον μας είναι κοινά για όλους και δεν μπορούμε να βαδίζουμε άλλο διχασμένοι και χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα χρειαστεί να αγωνιστούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που θα δεχτούμε στα κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα. Επίσης, μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αποτελεσματικά, τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι καταλυτική.
Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ισχύουν αυτά που έχουμε πει και στη διακήρυξη της ιδρυτικής μας συνέλευσης και στα κείμενα και στις ομιλίες μας. Επαναλαμβάνουμε ότι: «Δεν μας αφορούν οι συμμαχίες με παράγοντες ούτε προεκλογικά, ούτε μεταξύ των δύο γύρων. Μας ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα, οι κοινωνικές συμμαχίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε».
Οι εκλογές του δεύτερου γύρου, ως στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δεν μας αφορούν και να γνωρίζετε όλοι (γιατί ακούγονται και γράφονται πολλά) ότι δεν θα έχουμε καμία ανάμιξη. Έχουμε σαφείς και μεγάλες διαφορές από την πολιτική και τον τρόπο που κυβέρνησαν οι δύο άλλες παρατάξεις και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε το γνωρίζει καλά και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα το τηρήσουμε απαρέγκλιτα.
Οι μεγάλες «μάχες» ξεκινάνε για εμάς από την 1/1/11
και θα είμαστε παρόντες και δυναμικοί.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Οι υποψήφιοι και τα στελέχη
της Αγωνιστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης
Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

31 σχόλια:

P.V είπε...

Μπράβο … καλή δύναμη… και καλό ταξίδι με ούριο άνεμο…

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Λ

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA MRAVO SAS !! ALLA KATA TH GNWWMH MOU EPREPAI NA STIRIKSETE TON KLADOUXO !! O TOPOS 8A PAEI POLU PIO PISW KAI IDIAITERA TA XWRIA EAN BGEI O SKOURAS ! EIMAI YPER STO NA PAROUME 8ESH KAI NA MHN BGALOUME ENAN DIKTATORA (SKOURA) DHMARXO !H STASH SAS MONO TH ND SYMFEREI !!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας.

Θα μου επιτρέψετε όμως να διαφωνήσω.
Τα προβλήματα και τα συμφέροντά μας δεν είναι ούτε κοινά ούτε για όλους, γιατί όπως και εσείς γράφετε, οι επιθέσεις που θα δεχτούμε στα κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα, εκπορεύονται από «στρατόπεδα» και «στρατιώτες» υπαρκτούς και όχι αόρατους και αόριστους.
Συμπερασματικά, η οικοδόμηση κοινωνικών συμμαχιών δεν μπορεί να είναι αταξική όπως αφήνετε να νοηθεί, εμείς ζούμε στο βασίλειο της ανάγκης και η πολιτική και κοινωνική δράση στο πεδίο των φιλοσοφιών ζωής είναι πολυτέλεια που μπορούν να απολαμβάνουν οι προύχοντες της αριστερής διανόησης και ειλικρινά, δεν μας αφορά.
Με εκτίμηση
Καραθανάσης Δημήτρης

ΥΓ. γνωρίζετε, είμαι βέβαιος, ότι πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες στην Ιταλία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία και αλλού τι αποτέλεσμα είχαν.
Κοινωνική συμμαχία λοιπόν με ποιούς; Το ερώτημα.

Armonistas είπε...

Ευχαριστούμε για τις ευχές.

@ Ανώνυμος 2:33μ.μ.
Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι αν βγει ο Σκούρας υπεύθυνος θα είναι μόνο ο Κλαδούχος και αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 8 χρόνια. Εμάς μην μας ανακατεύετε με αυτά τα παιχνίδια. Είναι έξω από την ουσία. Είναι για την εξ-ουσία!!!

@Καραθανάσης Δημήτρης

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτά που λες.
Εννοείται όμως ότι μιλάμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Υπερβάλλοντας λίγο να πω ότι σε λίγα χρόνια όπως πάει το πράγμα δεν θα υπάρχουν και πολλές τάξεις. Μία μεγάλη θα υπάρχει, αυτών που θα αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση και μια μικρούλα που θα ρουφάει...

ΥΓ: Για τις σωστές παρατηρήσεις σου, να σου πω ότι φταίει
κυρίως η δική μου πολιτική παιδεία και ο τρόπος που μιλάω, σκέφτομαι και εκφράζομαι και κάτι ακόμα. Μπορώ να στο αναλύσω αν μου δώσεις το mail σου...
info@armonistas.gr

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Σκούρας και κι ο Κλαδούχος εκφράζουν το βρώμικο και σάπιο πολιτικό καθεστώς που μας κυβερνά.
Ενα καθεστώς ρουσφετιού και συνδιαλλαγής.Η Συμπολιτεία υποσχέθηκε ότι θα είναι έξω και πέρα από αυτά.
Αν το αθετήσει θα πάει από κει που 'ρθε....

Ανώνυμος είπε...

KATA TH GNWMH MOU O SWSTOS TROPOS GIA NA MHN PAEI H PSHFOS MAS XAMENH KAI NA MHN AFHSOUME TO MELON MAS SE ALLOUS EINAI H EKSHS . KRYNOYME TO ERGO TOY KLADOUXOU STHN 8AETIA SYNOLIKA SE OLA TA XWRIA KAI STO KSYLOKASTRO ( ANAPLASH , AGROTIKOI DROMOI , BIOLOGIKOS , XIONODROMIKO, GHPEDA KAI TA POLITISTIKA ,KAPI,PAIDIKOS STA8MOS), KRINOUME TO ERGO TOU SKOURA STA 16 XRONIA (MIKRO MEROS BIOLOGIKOU ,LIMANI , GHPEDA STO KSYLOKASTRO & STA XWRIA TIPOTA ) BA8MOLOGOUME KAI PSHFIZOUME ! KAI OI DYO EINAI TOMARIA ALLA APO TON MEGALYTERO TOMARI DIALEGEIS TO MIKROTERO ! GIA AYTO TO LOGO EGW PSHSIZW ANTWNH KLADOUXO !

Ανώνυμος είπε...

PAIDIA EXEI DIKIO O ANWNIMOS !! SYMFWNW APOLYTA FILE !!

Armonistas είπε...

Ανώνυμοι φίλοι, εννοείται ότι μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα την άποψή σας στο ιστολόγιο, αλλά η στάση μας είναι δεδομένη και ξεκαθαρισμένη.
Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και θα το αποδείξουμε και τώρα ότι αυτό που γράφουμε στην παραπάνω ανακοίνωση το εννοούμε και θα το πράξουμε.

Ντρές Γιώργος είπε...

Συγγνώμη που θα το πω αλλά πολλές τοποθετήσεις μου θυμίζουν τα πολιτικά παιχνίδια των κομμάτων.
Βλέπω κάποιες τοποθετήσεις να πολιτικοποιούν τις εκλογές,δηλαδή ακολουθούν την πορεία που χάραξαν τα κόμματα.
Πως ζητάμε από τη ''Συμπολιτεία'' να στηρίξει αυτό που θέλει ν'αλλάξει??
Πως ζητάμε από τους εαυτούς μας να στηρίξουν αυτό που θέλουμε ν'αλλάξουμε???
Μήπως τελικά πρέπει να αναρωτηθούμε τι θέλουμε τελικά και γιατί ψηφίζουμε αυτό που ψηφίζουμε???

Ντρές Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

File mou NTRE den 8a h8ela na dw dhmarxo enan an8rwpo pou eixe eksafanistei apo to ksulokastro edw kai 5 xronia kai htan sumboulos ston papaligoura me mis8ous pou oute tous exoume fantastei emeis !! den mporw na meinw ametoxos se auto to zhthma !! SE AYTES TIS EKLOGES STON DEYTERO GYRO LOIPON PSYFIZW ANTWNH KLADOUXO !! KAI STO KATW KATW MENW KAI SE XWRIO KAI O KLADOUXOS FIMIZETAI GIA TO ERGO TOU STA XWRIA !!

Ντρές Γιώργος είπε...

Φίλε μου ανώνυμε,οι μισθοί των καρεκλοκένταυρων που υπηρετούν κομματικά συμφέροντα είναι υψηλοί από όποιο χώρο κι αν προέρχονται.
Το θέμα δεν είναι να το βλέπεις προσωπικά γιατί κι εγώ μένω σε χωριό και δεν έχω δει τίποτα από κανέναν παρόλο που έχω επικοινωνήσει κατά καιρούς και μέσω email με το Δήμο.
Εγώ προσωπικά έχω τα πιστεύω μου και δεν συμβιβάζομαι στο να προσπαθώ να βρω τον μονόφθαλμο που κυριαρχεί ανάμεσα στους τυφλούς.
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξω έναν από τους δύο τη στιγμή που από την αρχή στήριξα τη Συμπολιτεία επειδή ήταν μια διαφορετική άποψη και πρόταση στον τόπο???
Δηλαδή ξαφνικά καλούμαι ν'αλλάξω άποψη σε διάστημα μιας εβδομάδας για να κάνω να χαμογελάσει κάποιον πίσω από την πλάτη μου.Κάποιον που από την αρχή δεν πίστευα στις απόψεις του.
Εννοείται ότι η ψήφος είναι καθαρά προσωπική άποψη του καθενός και δεν την χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ.


Ντρές Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ok file mou alla egw den 8a dextw na bgei o skouras kai na mas .... pshfhsa thn prwth kuriakh zaro kai egw kai h gynaika moy , makari o zaros na htan kai th deuterh kuriakh sto paixnidi alla dustuxws den einai kai den 8elw na odhgh8w sthn adraneia !! eimai energos poliths kai 8a agwnistw gia to kalutero tou topou mou !! kai opws blepw apo tous duo tous mas sumferei na bgaloume ton kladouxo !!

Ντρές Γιώργος είπε...

Το να μη στηρίξεις κάποιον από αυτούς που σου προτείνουν θεωρώ ότι δεν είναι αδράνεια αλλά άποψη.
Αδράνεια θεωρώ το να με κατευθύνουν σε πρόσωπα που δεν επιθυμώ κι εγώ να το δέχομαι.

Προσωπική άποψη και πάντα φιλικά.

Ντρές Γιώργος

Armonistas είπε...

Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, που είναι αυτή που υποστηρίζει και ο Γιώργος.
Καλημέρα...

Ανώνυμος είπε...

suggnwmh na rwthsw kati? dhladh h suboliteia exei apofasisei san sunolo apoxh?

Ανώνυμος είπε...

sugnwmh na rwthsw kati- h suboliteia dhladh san sxhma exei apofasisei apoxh h leuko? peite me blaka alla sorry den to katalava.
euxaristw

Armonistas είπε...

"...Επαναλαμβάνουμε ότι: «Δεν μας αφορούν οι συμμαχίες με παράγοντες ούτε προεκλογικά, ούτε μεταξύ των δύο γύρων. Μας ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα, οι κοινωνικές συμμαχίες για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε».
Οι εκλογές του δεύτερου γύρου, ως στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, δεν μας αφορούν και να γνωρίζετε όλοι (γιατί ακούγονται και γράφονται πολλά) ότι δεν θα έχουμε καμία ανάμιξη. Έχουμε σαφείς και μεγάλες διαφορές από την πολιτική και τον τρόπο που κυβέρνησαν οι δύο άλλες παρατάξεις και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μπούμε σε τέτοια διαδικασία..."

Ανώνυμος είπε...

isws den egina safhs. ennoousa oti apofasisthke apoxh genika h kata suneidhsh toy kathe ypopshfioy? xwris vevaia auto na einai kai upoxrewtiko na akoloytheithei. den nomizw oti ethesa thema smmaxiwn...

Ανώνυμος είπε...

paidia sorry pou to rwtaw etsi apla uphrxe mia antiparathesh me enan filo tis proalles kai thelw na luthei! tha to ektimousa polu an mou to dieukrinizate
thanks

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ? ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ CHEF Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΚ Ο VAVOURAS !!!!
ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΕ PARKING ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΤΗ ΚΟΥΡΣΑΡΑ ΤΟΥ Ο ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΣ......ΧΑ.ΧΑ

Armonistas είπε...

Ήρεμα παιδιά. Αν διαβάσετε τα αποτελέσματα ανά τμήμα θα καταλάβετε πολλά. Και θα καταλάβετε ότι η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και τα στελέχη της στήριξαν αυτό που έγραψαν στην ανακοίνωσή τους.
Ένα παράδειγμα ακόμα.
Χελυδόρι Α' Κυριακή:
Κλαδούχος 95
Σκούρας 93
Ζάρρος 5
Μπράβος 6

Β' Κυριακή:
Κλαδούχος 106
Σκούρας 62

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα λοιπόν... Δείτε τα άκυρα, δείτε τους 1000 λιγότερους που ψήφισαν. Τα μηνύματα των εκλογών είναι πολλά και σύνθετα και χρειάζεται ψυχραιμία.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ: ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ 95 +5+6=106!!!!
Ο ΓΕΡΟΣ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ Α ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ...

Armonistas είπε...

Όσο και να τα απλουστεύετε, όσο και να τσουβαλιάζετε κόσμο, δεν θα μπορέσετε εύκολα να διαβάσετε τα αποτελέσματα.
Εμείς ως τρίτοι γνωρίζαμε ότι θα τ' ακούσουμε από τους χαμένους αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Είμαστε καθαροί, πεντακάθαροι και ότι και να λένε για μας δεν αληθεύει. Δεν συναλλαχθήκαμε, δεν λειτουργήσαμε υπόγεια ούτε μεταξύ των 2 γύρων, ούτε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

τελικα οντως η αποφαση σας ηταν αποχη ή κατα συνειδηση? και δεν υπονοω οτι παιξατε παιχνιδι στον δευτερο ή τον πρωτο γυρο. ρωταω απλα ποια σταση ειχε αποφασισει η συμπολιτεια να κρατησει μετα την πρωτη κυριακη γιατι μεσα απο το κειμενο της ανακοινωσης καταλαβαινω οτι στηριξατε την αποχη. και δεν απλουστευω τιποτα.

Armonistas είπε...

http://armoniki.blogspot.com/2010/11/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη αλλα αν η απαντηση σου σ αυτο που σε ρωτησα ειναι αυτη τοτε συμπεραινω οτι ή δεν καταλαβαινεις τι ρωταω ή δεν σε συμφερει να μου απαντησεις. ξεκαθαρα ειπα οτι δεν μιλαω για μετακινησεις ατομων που στηριζουν την συμπολιτεια στον εναν η τον αλλον υποψηφιο του δευτερου γυρου. ρωταω πολυ απλα αν στην συναντηση που εγινε μετα απο την πρωτη κυριακη αποφασισατε αποχη ή κατα συνειδηση- και πιστεψε με δεν ειναι το ιδιο. σε ρωταω γιατι ακουσα υποψηφιους τησ συμπολιτειας αλλους να λενε οτι αποφασισατε κατα συνειδηση και αλλους αποχη. και μαλιστα στο κειμενο σας, και δεν ειναι μονο δικη μου αποψη, εκφραζεστε εμμεσως υπερ της αποχης. αν κανω λαθος διεψευσε με ευθεωσ με ενα ναι ή ενα οχι αν αποφασιστηκε κατα συνειδηση (ή αποχη)
. θεωρω οτι μεταξυ σας εχετε μπερδεψει τι λετε στον κοσμο και για αυτο ρωταω. αν η παραπανω σελιδα που παρεπεμψες ηταν απανταση σε αυτο που σε ρωτησα, σε πληροφορω οτι δεν καλυφθηκα γιατι δεν ηταν σχετικη- οπως προειπα δεν μιλω για μετακινησεις ψηφων- μιλω για αποφαση των υποψηφιων σας. δεν ειμαι εριστικη ουτε και αντιθετη στα ατομα που ειναι στο ψηφοδελτιο σας, αλλα πιστευω οτι σαν δημοτης του ξυλοκαστρου δικαιουμαι να μου λυσεις αυτην την απορια, ακομα και την θεωρεις χαζη- με ενα ναι ή ενα οχι.
ευχαριστω

Armonistas είπε...

Το παραπάνω link δεν απευθυνόταν σε αυτούς που είχαν απορίες για το τι αποφάσισαν τα στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Απευθυνόταν στους άλλους που ασχολήθηκαν με τα αποτελέσματα της β' Κυριακής.
Για την απορία σου, εφ' όσον δεν καταλαβαίνεις ότι με την ανακοίνωσή μας καταδικάσαμε και τους 2 και την πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία 24 χρόνια, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Οι υποψήφιοι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ δεν ψήφισαν κανέναν από τους 2, όπως (κατ' εκτίμηση) και οι μισοί ψηφοφόροι μας. Αυθαίρετο λίγο το μισό που λέω, αλλά έτσι βλέπω από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων και τις επαφές που είχα.

Ανώνυμος είπε...

euxaristw gia thn apanthsh! suberainw loipon oti apofasisate uper ths apoxhs afou eiste kata kai twn 2 kai ths praktikhs tous.

Armonistas είπε...

Κατά Τεγόπουλο-Φυτράκη:
αποχή:(η) ουσ. αποφυγή από τη χρήση | μη συμμετοχή | εγκράτεια

Άλλοι εγκρατήθηκαν λοιπόν και δεν συμμετείχαν, άλλοι επανέλαβαν, άλλοι αυτοσχεδίασαν...