Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΡΕΙΑ...

Τρία ψηφίσματα πήρε χθες το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Ένα για τον Πευκιά, που παρουσιάζεται προς αξιοποίηση (πρόταση δημοτικής αρχής-ομόφωνα), ένα για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Λιβύη (πρόταση ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ομόφωνα) και ένα για την επερώτηση του κ. Μανωλάκη (πρόταση ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ) σχετικά με την αξιοποίηση της Ζήρειας (http://armoniki.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html). Το ψήφισμα αυτό το ψήφισαν όλοι, εκτός από τον κ. Νάτσιο και την κ. Αδαλάκη.


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ.
2. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΝΩΛΑΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ».


Κύριοι υπουργοί,

το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και οι φορείς της περιοχής που συνυπογράφουν το παρόν ψήφισμα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ερώτηση-προτροπή του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Άγγελου Μανωλάκη, σχετικά με την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας, μας βρίσκει αντίθετους και ουδεμία συναίνεση δεν υπάρχει από εμάς.
Αυτή την εποχή, είναι στη φάση της θεσμοθέτησης Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη συγκεκριμένη περιοχή (που είναι στο καθεστώς NATURA 2000), η οποία έχει την πλήρη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και ρυθμίζει όλα τα θέματα που κρίθηκαν σημαντικά γι’ αυτήν.
Παρακαλούμε  να λάβετε υπ’ όψη σας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να αγνοήσετε την ερώτηση του βουλευτή.

Με τιμή,

Το ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: