Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Δελτίο τύπου της Συμπολιτείας...Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

στις πρόσφατες εθνικές εκλογές είδαμε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που είχαμε «συνηθίσει» τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Κατά την εκτίμησή μας, είναι κατ’ αρχάς θετικό ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών καταδίκασε αυτούς που υποστήριξαν τα μνημόνια και τις πολιτικές που σαρώνουν κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, αγνοώντας τα ψευτοδιλήμματα και το φόβο. Γνωρίζουμε ότι δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα ακόμα και θέλει δουλειά πολύ για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, αλλά σίγουρα κρίνεται ως ένα πρώτο θετικό βήμα η αντίδραση αυτή.

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες υποστήριξαν και έβαλαν με την ψήφο τους στη Βουλή τη Χρυσή Αυγή, μια παράταξη που εκμεταλλευόμενη το μεταναστευτικό ζήτημα, την εγκληματικότητα, την ανεργία, τη δυστυχία, τη φτώχια και την απελπισία που συσσωρεύει στη χώρα η πολιτική που υπηρετούν τα κόμματα των μνημονίων, έκρυψε το πραγματικό της πρόσωπο και κατάφερε να ξεγελάσει πολλούς. Μια οργάνωση, που αντίθετα από ό,τι η ίδια λέει είναι οπαδός του ναζισμού, μια οργάνωση όχι πατριωτική όπως διατυμπανίζει, αλλά αντιθέτως εθνοπροδοτική. Μια οργάνωση που προπαγανδίζει το μίσος, που βασίζει την ιδεολογία της στην κτηνώδη δύναμη, που έχει σαν ιδανικό της τη φυλετική καθαρότητα και ανωτερότητα, που λειτουργεί με τον τρόμο στο γείτονα, τον ξένο, το μετανάστη. Διπλά ανησυχητικό είναι ότι κατάφεραν και παρέσυραν πολλούς νέους που αγνοούν τις  φιλοναζιστικές τους μεθόδους και βλέπουν τη στήριξη αυτής της παράταξης ως αντίδραση στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που κυβερνά την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Γνωρίζουμε ότι το αυγό του φιδιού επωάστηκε από αυτούς τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Βλέπουμε φυσικό να αντιδρούν οι πολίτες απέναντι στο ψέμα και τη διαφθορά, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να προτείνεται ως λύση η βία, ο ρατσισμός και ο φασισμός. Όσο επιτακτική είναι η ανάγκη να αντιδράσουμε στη λαίλαπα των μνημονίων, τόσο επιτακτικό είναι να μην αφήσουμε το νοσηρό αυτό φαινόμενο να επεκταθεί. Πολλοί δεν ήξεραν τι είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κοινωνία μας. Αποτελεί πρώτιστα αιτία έντονου προβληματισμού και αυτοκριτικής και στη συνέχεια χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Ειδικά στην Κορινθία, που η παράταξη αυτή κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό της πανελλαδικά, η ανησυχία είναι μεγαλύτερη και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όλες οι δημοκρατικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις οφείλουμε να αφυπνιστούμε, να γρηγορούμε  και να δείξουμε σε όλους, και κυρίως στα παιδιά, τα παραδείγματα του παρελθόντος και τι γέννησαν τελικά αυτές οι «λύσεις» κατά τη διάρκεια οικονομικών κρίσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Η στήριξη αυτής της παράταξης, αντιβαίνει ευθέως στις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Συμπολιτείας και είναι αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατόν αυτοί που την υποστηρίζουν, να είναι μέλη μας. Επειδή ο εκλεγμένος με εμάς πρόεδρος της Τ.Κ. Συκιάς επέλεξε να συμπορευτεί με την παράταξη αυτή, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες τίθεται εκτός Συμπολιτείας, ύστερα από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/5/2012.

Η Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης», από τη στιγμή της δημιουργίας της μέχρι σήμερα, προσπαθεί με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, να δείξει το δρόμο της χειραφέτησης και της αγωνιστικής συμμετοχής του πολίτη ως λύση στα προβλήματα και στις επιθέσεις που δέχεται. Έχουμε συνείδηση ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς ακόμα και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας το ίδιο έντονα και μαχητικά.


Το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: