Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου...

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

 Δελτίο τύπου

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

όλοι οι άνθρωποι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας σ’ αυτές τις εκλογές. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τους ψηφοφόρους. Μιλήσαμε για τις αρχές μας, τα προβλήματα του τόπου που χειροτερεύουν όσο η χώρα είναι αιχμάλωτη των μνημονίων από τη μία και των τοπικών παραγόντων που υπηρετούν και διαιωνίζουν το πελατειακό πολιτικό σύστημα από την άλλη και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για το μέλλον αυτού του τόπου. Τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν άνωθεν σωτήρες και εκφράσαμε τη βαθιά μας πίστη ότι τα προβλήματα λύνονται από εκείνους που τα αντιμετωπίζουν και όχι από εκείνους που τα δημιουργούν, ούτε βέβαια κι απ’ τα γενόσημά τους.

Δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε το δήμο στο δεύτερο γύρο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό για το συνδυασμό μας. Όχι μόνο γιατί 3.500 άνθρωποι στήριξαν την αυτοδιοικητική μας πρόταση, αλλά κυρίως γιατί η Συμπολιτεία γέμισε με νιάτα, ζωντάνια, πρωτοτυπία, ανθρώπους που αγαπούν τη συλλογική δράση και επιμένουν να διεκδικούν μια αξιοπρεπή και δικαιότερη ζωή. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι μπροστά στον «κίνδυνο» της νίκης της Συμπολιτείας, ενώθηκαν παραδοσιακά αντίπαλα στρατόπεδα και ξεχάστηκαν έχθρες δεκαετιών.

Οι τέσσερις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι, οι εκπρόσωποι, οι τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και δεκάδες ακόμα φίλοι της Συμπολιτείας δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες και ενεργοί παντού και πάντα, στα επόμενα πέντε δύσκολα χρόνια. Η μεγάλη διεύρυνση των τελευταίων μηνών είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον αυτού του τόπου και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελική απελευθέρωση του δήμου από τον παραγοντισμό, το παλιό, το δήθεν και το κιτς.

Λαμβάνοντας υπ όψη όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της Συμπολιτείας σάς ανακοινώνουμε πως η ολομέλεια της παράταξής μας αποφάσισε χθες 20/5/2014, ότι δεν θα έχει καμία εμπλοκή στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών  εκλογών του Δήμου μας και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ  από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν το δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

Συνεχίζουμε δυναμικά και τη νέα πενταετία, μέχρι την τελική νίκη. Με τον τρόπο μας όμως, όχι με τον δικό τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: